Indoor vuurwerk

Indoor vuurwerk gebruiken bij een openingsmoment of een evenement? Dit behoort zeker tot de mogelijkheden. Backstage FX beschikt over speciaal opgeleid personeel met alle benodigde certificaten om in Nederland met professioneel vuurwerk te mogen werken. Daarnaast beschikt het bedrijf over alle vergunningen om zowel indoor als outdoor vuurwerk in shows te mogen gebruiken. Wij nemen al het papierwerk voor onze rekening en zorgen voor alle communicatie en vergunningen om de show tot een succes te maken.

 

 

Voor theatervoorstellingen kunnen we een effect op maat ontwikkelen en indien gewenst verwerken in een decorstuk. We kunnen de gehele tournee begeleiden en voorzien van gecertificeerd personeel met een theaterachtergrond.

Graag komen we vrijblijvend bij u op locatie langs om samen te kijken naar alle mogelijkheden.

Mogelijkheden en regelgeving:

  • Afhankelijk van het type vuurwerk, de locatie en de hoeveelheid is er dan wel een melding of een vergunning nodig. Deze vragen wij aan bij de provincie. Een melding moet 14 dagen voorafgaand worden gedaan en een vergunning minimaal 14 weken voorafgaand.
  • Iedere indoor vuurwerkshow heeft een bepaalde veiligheidsafstand nodig, van 2 tot 10m voor indoor theatervuurwerk, tot wel 20m voor outdoor theatervuurwerk.
  • Binnen deze zone mogen geen personen en “kwetsbare objecten” zich bevinden. Voorafgaand ontvangen wij graag de locatie tekening om in te kunnen schatten wat de mogelijkheden zijn op desbetreffende locatie. Na de eerste inschatting, doen wij wel of niet een locatie bezoek.
  • Als opdrachtgever dient u zelf te zorgen voor een deugdelijke afzetting en eventuele extra bewaking van de veiligheidszone. Bij het betreden van onbevoegden tijdens de show wordt de show direct stopgezet.
  • Voordat wij de vergunning of melding kunnen aanvragen hebben wij toestemming nodig van de eigenaar van de locatie ter goedkeuring van het gebruik van vuurwerk in de locatie.
  • Naast de vergunning of melding die wij bij de provincie doen kan het zijn er bijvoorbeeld nog een evenementenvergunning nodig is in de gemeente waar de show wordt afgestoken. Dit dient dan door de organisator te worden aangevraagd.

 

 

Heeft u een last minute klus en wilt u wel een spectaculaire show? Vergunningsvrij vuurwerk is dan een optie.  Klik hier voor meer informatie.