Spectaculaire vuurwerkshows

Backstage FX verzorgt spektakelshows voor muziekfestivals, dance events, bruiloften, dorpsfeesten en speciale gelegenheden. Aan de hand van uw wensen stellen wij een vuurwerkshow samen op muziek, eventueel gecombineerd met andere speciale effecten. Ons personeel is speciaal opgeleid om in Nederland met professioneel vuurwerk te mogen werken en beschikt over alle benodigde certificaten. Daarnaast heeft Backstage FX alle vergunningen om zowel indoor als outdoor vuurwerk in shows te mogen gebruiken. Wij nemen graag al het papierwerk voor onze rekening en zorgen voor alle communicatie en vuurwerkvergunningen zodat de show soepel en succesvol verloopt.

Vuurwerkletters

Bent u op zoek naar een heel persoonlijk special effect? Backstage zet uw (bedrijfs)naam  letterlijk in vuur en vlam. Door middel van vuurwerkeffecten kunnen letters tot ontbranding worden gebracht met een maximale brandduur van 60 seconden. Ook is het mogelijk dat wij uw naam drie tot vier minuten letterlijk in brand zetten met onze letters van vuur.

Backstage FX voor uw evenement

Met Backstage FX kunt u ervan uitgaan dat uw evenement zonder slag of stoot verloopt. Wij helpen u om uw wensen te vertalen naar een strak ontwerp in vuurwerk of vuur. Bovendien vragen wij de vuurwerkvergunning aan en wordt ook de uiteindelijke ontsteking tot in de puntjes voor u verzorgd.

Graag komen wij vrijblijvend bij u langs om samen te kijken naar alle mogelijkheden. Mocht u geïnteresseerd zijn, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Mogelijkheden en regelgeving:

 • Afhankelijk van het type vuurwerk, de locatie en de hoeveelheid is er een melding of een vergunning nodig. Deze vragen wij aan bij de provincie. Een melding moet 14 dagen voorafgaand worden gedaan en een vergunning minimaal 14 weken voorafgaand.
 • De provincie kan aanvullende eisen stellen, zoals het informeren van buurtbewoners.
 • Voordat wij de vergunning of melding kunnen aanvragen hebben wij toestemming nodig van de eigenaar van het terrein/ de locatie ter goedkeuring van het gebruik van het terrein/de locatie.
 • Naast de vergunning of melding die wij bij de provincie aanvragen, kan het zijn dat er bijvoorbeeld nog een evenementenvergunning nodig is in de gemeente waar de show wordt afgestoken. Dit dient dan door de organisator te worden aangevraagd.
 • Iedere vuurwerkshow heeft een bepaalde veiligheidsafstand nodig, voor theatervuurwerk is dat 1 tot 20 meter naar het publiek, voor een luchtvuurwerkshow minimaal 40 meter.
 • Vanaf windkracht 5 of hoger is het wettelijk niet toegestaan om vuurwerk af te steken.Bij code rood is het niet toegestaan om vuurwerk af te steken.
 • Binnen deze zone ( voor luchtvuurwerk minimaal 80 meter diep x 120 meter breed) mogen zich geen personen en “kwetsbare objecten” bevinden. Voorafgaand ontvangen wij graag een tekening van de locatie om in te kunnen schatten wat de mogelijkheden zijn op desbetreffende locatie. Na de eerste inschatting, doen wij wel of niet een locatiebezoek.
 • Als opdrachtgever bent u zelf verantwoordelijk voor eventuele extra bewaking van de veiligheidszone. Backstage zal zorgen voor een degelijke afzetting. Bij het betreden van onbevoegden tijdens de show zijn wij genoodzaakt de show direct stop te zetten.
 • Nabij het afsteekgebied mag het volgende zich niet bevinden:
  – Paarden
  – Tankstation
  – Hoogspanningsleidingen