Spectaculaire vuurwerkshows

Backstage FX beschikt over speciaal opgeleid personeel met alle benodigde certificaten om in Nederland met professioneel vuurwerk te mogen werken. Daarnaast beschikt het bedrijf over alle vergunningen om zowel indoor als outdoor vuurwerk in shows te mogen gebruiken. Wij nemen al het papierwerk voor onze rekening en zorgen voor alle communicatie en vergunningen om de show tot een succes te maken.

Wij verzorgen vuurwerkshows voor bruiloften, dorpsfeesten, muziekfestivals, dance evenementen of bijvoorbeeld voor een speciaal jubileum met een spektakel show van vuurwerk op muziek,  eventueel gecombineerd met andere effecten.

Graag komen we vrijblijvend bij u op locatie langs om samen te kijken naar alle mogelijkheden.

Mogelijkheden en regelgeving:

 • Afhankelijk van het type vuurwerk, de locatie en de hoeveelheid is er dan wel een melding of een vergunning nodig. Deze vragen wij aan bij de provincie. Een melding moet 14 dagen voorafgaand worden gedaan en een vergunning minimaal 14 weken voorafgaand.
 • Iedere vuurwerkshow heeft een bepaalde veiligheidsafstand nodig, voor theatervuurwerk is dat 2 tot 16 meter naar het publiek, voor een luchtvuurwerkshow minimaal 40 meter.
 • Binnen deze zone ( voor luchtvuurwerk minimaal 80 diep x 120 breed) mogen geen personen en “kwetsbare objecten” zich bevinden. Voorafgaand ontvangen wij graag de locatie tekening om in te kunnen schatten wat de mogelijkheden zijn op desbetreffende locatie. Na de eerste inschatting, doen wij wel of niet een locatie bezoek.
 • Nabij het afsteekgebied mag het volgende zich niet bevinden:
  – Paarden
  – Tankstation
  – Hoogspanningsleidingen
 • Als opdrachtgever dient u zelf te zorgen voor eventuele extra bewaking van de veiligheidszone. Bij het betreden van onbevoegden tijdens de show wordt de show direct stopgezet. Wij verzorgen rood wit lint voor de afzetting.
 • Voordat wij de vergunning of melding kunnen aanvragen hebben wij toestemming nodig van de eigenaar van het terrein/ de locatie ter goedkeuring van het gebruik van het terrein/de locatie.
 • Vanaf windkracht 5 of hoger is het wettelijk niet toegestaan om vuurwerk af te steken.
 • Bij code rood is het niet toegestaan om vuurwerk af te steken.
 • De provincie kan aanvullende eisen stellen, zoals het informeren van buurtbewoners.
 • Naast de vergunning of melding die wij bij de provincie doen kan het zijn er bijvoorbeeld nog een evenementenvergunning nodig is in de gemeente waar de show wordt afgestoken. Dit dient dan door de organisator te worden aangevraagd.